Hvordan kommer jeg på FTP

For at komme på FTP serveren tilhørende dit webhotel, kræver det at du enten benytter en allerede eksisterende ftp-bruger, som f.eks. den du fik tilsendt på mail, da du købte webhotellet.
Hvis du ikke kan finde mailen, så kan du oprette en ny, eller rette kodeordet på den eksisterende.

Indholdsfortegnelse

Opret FTP-Konto

For at oprette en FTP-Konto skal du først logge in på kontrolpanelet som kan findes her: https://cluster01.hostinggroup.dk:8443
Når du er logget ind, trykker du på "VIS MERE" som markeret på billedet nedenfor.

Derefter trykker du på "FTP-adgang" som vist på billedet nedenfor.

Du ser nu som på billedet nedenfor, at vi kommer ind i indstillingerne for FTP-brugere, og vi kan se at der allerede ligger 2 eksisterende.
Vi vælger dog at oprette en ny, og klikker derfor på "Tilføj ny FTP-Konto" som markeret med rødt på billedet nedenfor.

Efter at have trykket på tilføj konto, kan vi se at vi nu skal indtaste en masse informationer omkring brugeren, hvilket vi derfor går.
Vi har ligeledes mulighed at sætte "hjemmebibliotek" for brugeren, således at FTP-Kontoen ikke kan gå længere tilbage end den mappe (vi vælger dog / som indikere at den har adgang til alt).
Vi har også muligheden for kun at give læserettigheder, således at FTP-Kontoen kun kan bennyttes til at hente fra, men ikke skrive til.
Når vi har udfyldt dataene samt valgt vores indstillinger trykker vi på "OK"

Kontoen oprettes derefter, og vi kan nu se den på vores liste over brugere.

Prøver vi at logge ind på brugeren, kan vi se at dette fungere helt fint.

Ret Kodeord

For at rette er kodeord til en eksisterende FTP-Konto skal du først logge in på kontrolpanelet som kan findes her: https://cluster01.hostinggroup.dk:8443
Når du er logget ind, trykker du på "VIS MERE" som markeret på billedet nedenfor.

Derefter trykker du på "FTP-adgang" som vist på billedet nedenfor.

Du ser nu som på billedet nedenfor, at vi kommer ind i indstillingerne for FTP-brugere, og vi kan se at der allerede ligger 3 eksisterende.

Vi vælger den bruger vi gerne vil rette kodeordet på, og indtaster det nye kodeord, som vist med de markederede felter på billedet nedenfor.
Når vi er færdige med at indtaste vores kodeord, og vi har bekræftet det trykker vi "OK".
Kodeordet er nu ændret, og kan derfor straks tages i brug.

Login på FTP

For at logge ind på FTP-kontoen skal vi bruge vores FTP-oplysninger som man kan finde via den email som man modtog, ved produkt oprettelse.
Har man ikke denne email kan man med fordel kigge længere op i guiden, og oprette en ny konto.

For at logge på FTP´en skal man benytte en FTP-klient, som der findes mange forskellige af.
Vi benytter ganske simpelt en terminal, men såfremt man gerne vil have et grafisk UI, kan man hente Filezilla via https://filezilla-project.org/download.php?type=client

Når man åbner Filezilla ser man følgende

Her skal man udfylde de markerede felter:
Host: ditdomæne.dk
Username: FTP-Brugernavn
Password: FTP-Password
Port: 21

Efter man har indtastet informationerne kan man trykke på "Quickconnect", hvorefter man forbinder til FTP-Serveren.