Ny server-lokation

Skrevet d. 21-06-2018 12:00:00, under Generelt

Vores web-hosting har i den seneste tid været underlagt nogle begrænsninger, som har gjort, at vi ikke har haft mulighed for at opnå de mål, vi har sat os. Da vi vil jer det bedste og gerne selv vil undgå disse begrænsninger, har vi valgt at flytte serverne til en ny lokation. Dette omhandler de servere, hvorpå vi har cPanel.

Gennem den seneste tid har vi derfor undersøgt markedets muligheder for at give jer den bedste løsning her hos HostingGroup IVS. Vores konklusion er endt ud i, at vi flytter lokation til Hetzners datacenter i Tyskland. Vores nuværende servere er i Frankrig hos OVH.

Denne flytning kan påvirke jeres web-hotel under flytningen, men vi sørger for at gøre det om natten, så det påvirker jer og jeres kunder mindst muligt.

Der kommer dog også gode ting med.

  • Ny generation af SSD
  • Bedre routing mod Danmark
  • Bedre backup-muligheder

Med den nye generation af SSD vil serverne blive hurtigere til at finde de resourcer, som bliver forespurgt. Dette sammen med en bedre routing mellem datacenteret og slutbrugeren vil resultere i en hurtigere levering af hjemmesiderne.

Med bedre backup-muligheder menes der, at en enkelt backup går hurtigere og belaster serveren mindre. Ligeledes kan man lave backup af MySQL oftere, hvilket giver en yderligere sikkerhed mod tabt data.

Hvornår og hvordan kommer det til at foregå?

2. juli
Den nye server sættes op i det nye datacenter.

3-5. juli
Opsætning af den nye server påbegyndes, herunder software som Litespeed, PHP, cPanel, Cloudlinux og meget mere.

6. juli
Dagen bliver brugt på test af den nye server, herunder de forskellige software-pakker, som er hentet.

7-14. juli
Mailreputation opbygges, herunder sørger vi for, at alle mails havner i indbakken, når kunder bliver rykket til denne server.

15-17. juli
De sidste tests bliver gennemført, heraf bliver der testet kapacitet og maks belastning på serveren, samt eventuelle redundans, som selvfølgelig skal testes før produktion.

18-20. juli
Kunder med DNS Only, Starter, Basis og Basis+ bliver rykket til den nye server.

21-22. juli
Kunder med Advanced og Professionel-pakker bliver rykket til den nye server.

23-25. juli
Kunder med Reseller-pakker bliver rykket til den nye server.

26-30. juli
Den gamle server lukkes ned, men er stadig gemt for at sikre, at alt er kommet med over i den nye produktion.

31. juli
Den gamle server bliver taget helt ud af produktion, og diskenes indhold bliver slettet.

Efterfølgende problemer

Hvis vi sagde, at en flytning ikke gav anledning til problemer, ville vi lyve. Vi gør selvfølgelig alt, hvad vi kan, for at undgå dette, men skulle du opleve noget efterfølgende, skal du ikke holde dig tilbage, men kontakte os.

Hvad skal jeg gøre?

Jeg bruger jeres DNS (standard) Du skal som udgangspunkt ikke fortage dig noget udover at tjekke, om alt du har ved os virker.
Som sagt tester vi det også, men det er lavet som automatiske test, da vi ikke kan nå at gennemgå de mange domæner, webhoteller og sub-domæner.

Jeg bruger en custom DNS eller en anden udbyder
Hvis du har egen DNS eller benytter en anden udbyder heraf, skal du ændre på dine DNS records.
Bemærk, at vi altid anbefaler, at man bruger vores DNS som standard, da vi ikke kan hjælpe direkte i andre systemer end vores eget.

Kategorier